www.fralsningsarmen.se

08 Jan 2015

Visionen för 150 år sedan blev en världsvid rörelse

Frälsningsarméns nuvarande världschef,
general André Cox, hälsar i sitt nyårsbudskap alla salvationister, frälsningssoldater och vänner:

Kunde William Booth på nyåret 1865 för 150 år sedan ana den livs uppgift, som han några månader senare fann på fattigdomens gator i London? Hur Gud genom honom började ett fantastiskt arbete? Svaret är naturligtvis ”nej”.
Hur skulle han kunnat inse att den lilla missionen han startade skulle växa till en rörels
e som 150 år senare tagit Guds ord till mer än 125 länder? Det är ofattbart!

Idag tackar vi Gud för hans trofasthet mot Frälsningsarmén i 150 år och försöker tänka på vad som Han har i beredskap för oss.
Läs hela generalens budskap på länken
http://www.salvationarmy.org/thegeneral/news/newyear2015
Vykortet är ett foto från minnesmärket på den plats där Frälsningsarmén “föddes” 1865, där William Booth predikade på Mile End Waste i östra London.

Många av de bilder som tidigare publicerats på www.bootheum.se är bilder av Frälsningsarméns grundläggare William Booth som enWilliam Booth_Internationella Kongressen 1886 åldrig och profetlik man. Kanske det beror på att dessa bilder spreds mest ut över världen och att vid hans resor på senare år hade kameratekniken också utvecklats och flera bilder är bevarare. Men det finns tidigare foton på William Booth. Här ett som han använde som ”Tack” till sina goda medarbetare efter den Internationella Kongressen 1886.

Williams fru, CCatherine Booth 1882atherine Booth, verkade hela livet som Williams medarbetare. Detta blev och är ett föredöme för Frälsningsarméns officerare genom alla de 150 åren, att makar som är frälsningsofficerare arbetar ofta tillsammans, delar på olika uppgifter och tjänster i verksamheten. Fotot på Catherine Booth är från 1882, samma år som Frälsningsarmén officiellt började verksamheten i Sverige. Catherine var också ett föredöme för alla kvinnor som fann sin kallelse och livsuppgift i Frälsningsarmén. Catherine var mångbegåvad, hade läst mycket, skrev ett stort antal böcker och var pionjär särskilt då det gällde kvinnans rätt att predika och tala offentligt.

En av FrälsningsarmVykort_The International Training College_The Cedars_Statue of William Booth_International Headquarters_Sunbury Court Photography by Robin Bryanténs i England väl kända fotografer, Robin Bryant, har tagit bilderna på detta vykort, som visar några av de byggnader och institutioner som Frälsningsarmén har grundat i England och bär prägel av William Booth. Det är Internationala Officersskolan, Cedars Officersinstitutet, staty av William Booth, tidigare Internationella Högkvarteret och Sunbury Court konferens anläggning.
Visionen som William Booth upplevde för 150 år sedan har fått en spridning idag till officiellt 126 länder, som kommer att vara representerade vid den stora kongressen ”Boundless”, Gränslös, i början av juli 2015. Namnet kommer från William Booths sång ”O gränslösa frälsning, o djupaste hav av nåd och av kärlek som Kristus oss gav!” nr 226 i Frälsningsarméns Sångbok / Svenska Psalmboken.

© Foto: Frälsningsarméns Arkiv
Copyright: Frälsningsarméns Arkiv