www.fralsningsarmen.se

11 Oct 2010

Tranås Hornmusikkår

Frälsningsarméns kår i Tranås har en Hornmusikkår som har varit verksam sedan 1896. Den har under dessa 115-år tjänat i kårens gudstjänster och möten men framför allt varit ett ansikte utåt i staden, i bygden och genom sina många resor i Europa och i Nordamerika.
Denna långa och intressanta tid finns väl dokumenterad i ett rikt bildmaterial som har ställts till förfogande för Frälsningsarméns Arkiv, så här kommer den första presentationen:

Att Hornmusikkåren är känd och omtyckt i sin hemstad kan ses genom de särskilda vykort som gjorts genom åren.
Här är Tranås mest populära vykort – marschbilden från Storgatan 1968.

På detta sätt har Musikkåren synts och låtit sina toner ljuda på stans paradgata på många lördags förmiddagar men framför allt under sommarmånaderna varje söndagskväll på väg till och från Torgmötet.

Många människor drogs med av musikens toner och följde marschen både till Torget och tillbaka till kårens lokal på Nygatan.

Bilden med Musikkåren uppställd på torget är tagen 1973 med infällt foto på musikmästare Gunnar Borg. Han var musikmästare åren 1935-76.

En trogen lyssnare till Musikkåren vid sina besök i hemstaden Tranås var Lennart Hyland. Han fanns med vid torgmöten, i kårlokalen och även på sommarmöten i Sännevadet.

En bildkavalkad visar Tranås Hornmusikkår från 1954 till 2006, musiken är ”Emblem of the Army” inspelad 1995.
Klicka på länken http://www.youtube.com/watch?v=mJ0J_Hqv8DI

Copyright: Frälsningsarméns Arkiv