www.fralsningsarmen.se

26 May 2016

Moments of Grace

Bokomslag_Moments_of_GraceNär kommendör Birgitta K. Nilson för några år sedan skrev ner sitt livs upplevelser och erfarenheter, gav hon boken som är utgiven på engelska i USA titeln ”Moments of Grace”. Under tiden då kommendör Birgitta K. Nilson var territoriell ledare i Sverige/Lettland var major Ann-Margret Ström hennes sekreterare på Högkvarteret i Stockholm. Därför passar det bra att Ann-Margret Ström här ger en presentation av boken:

MOMENTS OF GRACE
Birgitta K. Nilson

Den bok jag vill presentera är skriven av kommendör Birgitta K. Nilson.Kommendör_Birgitta_K_Nilson

I inledningen av boken beskriver hon dessa ögonblick av nåd med fokus på de färgrika nyanser som Gud gett hennes liv. Hon skriver så här: ”Min resa med Herren har genom åren gradvis lärt mig hur jag skall låta Herren öppna mina ögon, så att jag förundras över hans verk.

Resan i Frälsningsarmén började med att familjen emigrerade till Chicago och fick en lägenhet alldeles i närheten av en frälsningsarmékår med svenska officerare och en välkomnande församling.

I boken får vi följa henne i det nya landet. Alla hennes gåvor kom till användning i de olika förordnanden hon så småningom fick i Frälsningsarmén, både i USA och i Europa.

Kommendör_Birgitta_K_Nilson_på_kontoret_StockholmVi i Sverige kommer främst ihåg hennes tid som ledare i vårt land, först som chefsekreterare och sedan territoriell ledare. Kontakten med Lettland och människorna där, glädjen att få inviga den lokalen igen och starta på nytt var ögonblick av nåd. Ungdomarna hade i henne en särskild vän – ja, hon var verkligen ungdomens kommendör. Hon fann alltid det rätta språket när hon talade till ungdomar i olika sammanhang.

Guds nåd följde henne vidare till nya uppgifter och tillbaka i USA blev hon till stor glädje i den kår där hon engagerade sig.

Hon har också hela tiden räckt till för sin familj – var hon än befunnit sig.
Guds nåd – ögonblick av hans nåd – har burit genom åren.
Det är både gripande och uppmuntrande att läsa boken.

Ann-Margret Ström

©Foto: Frälsningsarméns Arkiv
Copyright: Frälsningsarméns Arkiv