www.fralsningsarmen.se

06 Dec 2014

Vykort i Bilddatabasen

The floral Clock 1965 EdinburghVykortet med ”The Floral Clock” från Edinburgh 1965 påminner om stora världskongresser i Frälsningsarmén. Då var det 100 år sedan William Booth fann sin uppgift i East End i London.
2
015 kommer 150 år att firas med ”Boundless” världskongressen i O2 i London.

Bilddatabasen har länken http://www.digitalkultur.se/tor/fralsningsarmen/public/ 
En grupp där är VYKORT som producerats av Frälsningsarmén. Detta var tiden före sociala media då vanlig post som var det sätt som användes för kommunikation med släktingar och vänner. Här visas några exempel.

Kommendör Karl LarssonDet svartvita vykortet togs 1948 och var en ögonblicksbild då kommendör Karl Larsson hälsade på två internationella kongressgäster. Sådana vykort var populära att skicka till dem som inte hade möjlighet att närvara vid kongressen i Stockholm.FA_Vykort_Stridsropssäljare

Två vyFA_Vykort_Frälsningsmötekort efter målningar producerades i färg. Det vänstra är en dramatisk skildring av ett möte på Frälsningsarmén i pionjärtiden. Människor är engagerade i bön, förbön och personligt samtal.

Det högra har målats av en välkänd konstnär Jenny Nyström, troligen mest känd för sina julkort. Hon gjorde flera illustrationer och målningar för Frälsningsarmén. Stridsropsförsäljerskan har använts i olika sammanhang.

FA_Scouter_HögabergÄven för ungdoms- och scoutverksamheten producerades vykort.FA_Riksungdomsgården_Dragudden

Bilden till vänster är scouter på läger vid Frälsningsarméns scoutlägergård i Småland Högaberg. Utsikten är över sjön Ören. Fotot är producerat av Stig Åredal, Motala.
Fotot till höger är från Dragudden där Frälsningsarmén under lång tid hade en Riksungdomsgård. Många har där varit på läger och sommarmusikskolor.

© Foton: Frälsningsarméns Arkiv
Copyright: Frälsningsarméns Arkiv