www.fralsningsarmen.se

Bilddatabas

Frälsningsarméns Arkiv har ett stort antal bilder.
Det är fotografier ända från 1880-talet då Frälsningsarméns verksamhet började i Sverige fram till 2000-talet. De äldsta är främst personfoton på personer som var ledare och på personer som sökte till Frälsningsarméns officersutbildning, motsvarande pastorsutbildning. Senare kommer foton från speciella arrangemang, som kongresser, konferenser och för barn- och ungdom läger av olika slag. Även sång- och musikgrupper dokumenterade sig tidigt.

Hur många fotografier, som finns är inte ännu katalogiserat, men i slutet av förra året tog Frälsningsarméns ledningsråd beslutet att Arkivet kunde börja samarbetet med Digital Kultur för att bygga upp en bilddatabas. Här kan nu den som är intresserad börja söka. http://www.digitalkultur.se/tor/fralsningsarmen/public/
är länken till Frälsningsarméns fotografier.

Längst till vänster står Arkiv, i rutan där bredvid finns först Frälsningsarmén, som innehåller flera tusen fotografier, som ännu inte är helt identifierade.
Om man trycker på pilen till höger om rutan, kommer Scouter och Vykort fram som arkivnamn. Där finns bilder, som de flesta är identifierade.
För att se en bild i förstoring, klicka på bilden och för sedan ”handen/pilen” över bilden så blir detaljer ytterligare förstorade.

Om man vill söka mera specificerat, så finns två sätt att söka i bilddatabasen:

  1. Enkel sökning innebär att man skriver i rutan ex efternamn, plats, arrangemang och trycker på return/enter.
  2. Avancerad sökning om man trycker på detta, kommer flera olika sökmöjligheter och man kan fylla i fakta som man vet. Tryck därefter på Sök längst till vänster.

Om du hittar en bild och har mera information om personen, platsen, årtal eller annat av intresse, så klicka på Lämna information och fyll i formuläret!
Den som lämnar information måste fylla i telefon och e-postadress, men denna publiceras inte, den är endast för faktagranskning av ansvarig för Frälsningsarméns Arkiv.

För att återgå till första sidan tryck på fyrkanten med många små fyrkanter.

Det är intressant att Frälsningsarméns Arkiv genom samarbetet med Digital Kultur fått nya möjligheter att göra vårt stora bildarkiv tillgänglig och även sökbart.
Men mycket information och fakta saknas ännu och i detta identifieringsarbete är vi optimistiska att läsare på www.bootheum.se också ska kunna vara delaktiga och ge mera fakta.

Om Du har frågor, så skriv på Comment – rutorna längst ner på sidan.

Copyright: Frälsningsarméns Arkiv, 2014-02-25