www.fralsningsarmen.se

15 Mar 2011

Installationshögtid, kommendör Marie Willermark

”Frälsningsarmén är en levande del av Kristi kropp på jorden. Därför behöver den Gudsmänniskor som åtar sig praktiskt och andligt ledarskap.”, så inledde kommendör Robert Street Installationshögtiden på Templet i Stockholm, lördagen den 12 februari 2011.

Kommendör Robert Street är Internationell sekreterare för Europa stationerad vid Frälsningsarméns Internationella Högkvarter i London. Tillsammans med sin maka Janet, som är Europaansvarig för Kvinnoarbetet i Frälsningsarmén, gästade de Stockholm för att installera vår nya territoriella ledare för svensk-lettiska territoriet.

Kommendör Marie Willermark är utgången från Göteborg och väl känd i Sverige, men har de senaste åren haft utlandstjänst i Ukraina. I samband med Installationshögtiden fanns också tillfälle för henne att träffa Frälsningsarméns folk i Stockholm.

Vid det högtidliga mötet i Templet medverkade Templets Hornmusikkår under ledning av Fredrik Råström, Templets Strängmusikkår under ledning av Christina Nilsson med pianist Kai Kjäll-Andersson och Uppsala kårs lovsångsteam med pianist Guri Nilsson.

Installationshögtiden avslutades med en särskild invigningsbön:
Gud vår Herre och Frälsare… Vi tackar dig för hängivenheten hos alla dem som har möjliggjort denna fortsatta tjänst, inte minst i detta territorium. Här och nu tackar vi dig särskilt för Kommendör Marie Willermark när hon upptar sitt nya ledaransvar. Vi ber om kraft, visdom, hängivenhet, medkänsla och mod. Genom din Ande ber vi att du skall förkroppsliga de goda egenskaper som kan inspirera andra att tjäna dig. 

Ett brev från General Shaw Clifton fanns med i programmet och där fanns bl.a. denna hälsning:
Jag uppmanar alla frälsningssoldater i Sverige och Lettland att ta emot den nye territorielle ledaren med kristen kärlek och glädje med skriftens ord. Stöd henne i bön. Låt hans namn bli ärat ibland er och låt hans rike växa till.

©Foto: Stefan Örtenblad
Copyright: Frälsningsarméns Arkiv